Spring til indhold
Luk

Her er gløgg og julehistorie!

Som vi lovede til julafslutningen, kommer her opskriften på julegløgg, som vi laver den i Historiens Hus – og en scannet udgave af Hans Peters jul, skrevet af Ernst Johansen i 1944.

Historiens Hus' julegløgg:

Vi bruger gode krydderier – kanelbark i hele stænger, syltet (eller revet) appelsinskal, hele nelliker, pomeransskal og (hel, ikke-stødt) kardemomme. Tag en passende blanding og kog det i 3 deciliter vand nogle minutter og lad det stå og trække i vandet mindst et par timer. Si det hele og smid resterne af krydderierne ud, og brug så ekstrakten. Der kan passende laves ekstrakt til mere end én gang gløgg.

Bland derefter 

1 flaske rødvin
½ dl ekstrakt (lavet som beskrevet ovenfor)
80 g sukker
40 g rosiner
40 g let hakkede mandler
1 dl portvin

Det hele varmes op, men må absolut ikke koge. Der kan efter lyst og muligheder suppleres med cognac, rom eller valnøddesnaps.

God fornøjelse og glædelig jul.