Spring til indhold
Luk

Billeddatabaser

Udover den store billedskat, som Historiens Hus rummer, så eksisterer der andre steder, hvor fotos af Odense og Fyn er gemt.

Arkiv.dk
Vores primære søgeredskab til billeder - og andre arkivalier - er arkiv.dk. Her er alle vore registrerede billeder søgbare.

arkiv.dk

Arkiv.dk er et fælles søgeredskab for en lang række lokalarkiver. Som udgangspunkt søger man i alle arkivernes samlinger. Man kan dog begrænse søgningen til et enkelt arkiv (eller til en bestemt periode, sted mv.).

Søgeknappen "Søg i arkivet" på forsiden fører til arkiv.dk.

 

Fynskebilleder.dk
Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv har i samarbejdet lavet en billeddatabase med over 5000 billeder af Fyens Stiftstidendes pressefotosamling fra 1943 til 1970. 
Det er et lille uddrag af de over 900.000, snart næsten 4 millioner negativer, som Fyens Stiftstidende har overdraget til Odense Stadsarkiv.
Der er mulighed for at søge i søgefelt, på et interaktivt fynskort, samt på emner og tags.

 

Odensebilleder

Odense Bys Museer har en stor samling gamle fotografier, tegninger m.m. fra Odense. Billedsamlingen befinder sig fysisk på Bymuseet Møntergården i centrum af Odense. 
Odense Bys Museer er i færd med at digitalisere billedsamlingen og vil efterhånden tilgængeliggøre billederne i denne database.