Spring til indhold
Luk

Undervisning

Undervisningsmateriale 

 

Historiens Hus er en guldgrube af kilder, der rummer oplysninger om byen, huse, gader, personer og begivenheder. På vores magasiner står utallige arkivkasser, der gemmer på masser af spændende historier.

 

Kilderne kan sagtens bruges i undervisningen, hvor de kan være en nyttig øjenåbner. Historiefagets grundlæggende metode er som bekendt analyse og fortolkning af kilder. Det kan blandt andet være skrevne kilder (offentlige og private), billeder, film og litteratur.

 

Og Historiens Hus har masser af den slags kilder, der kan give autenticitet og et lokalt perspektiv på historiske emner. Kilderne tillader eleverne at komme tæt på byen og dens indbyggere, men kan også vise en sammenhæng mellem Danmarks historie og den lokale udvikling.

 

Under Om Odense er lagt nogle smagsprøver på kilder fra Historiens Hus. Der er tale om forskellige typer af materialer, som kan bruges i undervisningen. Det omfatter forskelligartet historisk materiale, som f.eks. avisartikler, læserbreve og avisannoncer, erindringsklip, billeder og andet. Kilderne findes primært i scannet form (pdf-filer).

 

 

 

 Artikler  Spørgsmål

 Om cyklens ankomst til Odense 

 

Hent som Word

 Om fattiggården i Vindegade 

 

 

Hent som Word

 Om million kroner skuddet 

 

 

Hent som Word

 Om Thorvald Ellegaard 

 

Hent som Word